14 Aralık 2021 Salı

AKP GEMİSİNDE 7 KISA BİR UZUN DÜDÜK ÇALDI

 

AKP GEMİSİNDE 7 KISA BİR UZUN DÜDÜK ÇALDI…

BUGÜNKÜ SİYASAL ORTAMDA KISA BİR DENİZCİLİK BİLGİSİ

 

Başlıkta, AKP Gemisinde 7 kısa bir uzun düdük çaldı diye yazdık. Bu uyarı, denizcilikte, gemi batıyor, gemiyi terk edin anlamına gelir.  Kısa düdük 1 saniye, uzun düdük ise 4-6 saniye arasında çalınan düdüktür. Gemide düdüğü kimin çaldığını bilmiyoruz ama birileri durumun farkına varmış ve düdük, kaptana haber verilmeden çalınmış. Mürettebat gemiyi terk ediyor. 

Gemiyi son olarak AKP iktidarını alkışlayan, AKP zulmüne sessiz kalan büyük patronlar kulübü TÜSİAD ve hemen bir gün sonrasında yine Türkiye’nin en geniş patronlar örgütü olan TOBB oldu. Tabii ilk terk eden iki ismi unutmayalım. Şimdilerde kurtarıcı gibi ortalarda dolaşan ve hatta Millet İttifakına beşinci ve altıncı parti olarak girmek üzere olanları da hatırlayalım.

Ali Babacan, gemiyi ilk terk edenler arasındaydı. Ekonomideki, özelleştirmelerdeki, ihalelerdeki  yolsuzlukları bilip susan, ekonomiden sorumlu olduğu dönemde Türk ekonomisinin rekabet gücünü perişan eden ve Türk ekonomisini dış borç bağımlısı haline getiren Ali Babacan…

Ve dış politikada başımıza bir yığın derdi saran Ahmet Davutoğlu…  Milyonlarca Suriyeli ve mülteci sorunumuz, sadece zamanın Başbakanı ve şimdinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına sorumlu olduğu bir iş değil. Onunla birlikte bu işin baş sorumlusu, zamanın Dışişleri Bakanı ve sonrasının Başbakanı Ahmet Davutoğlu’dur. Elbette AKP’nin tek başına iktidarı kaybettiği Haziran 2015 seçimleri sonrasında Türkiye’de artan terör olayları ve toplu cinayetlerdeki sorumluluğunu da unutmuş değiliz.

Batan Türkiye Cumhuriyeti Gemisi değildir. AKP Gemisidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kurumlarıyla çöküşe geçip çok ağır yara aldığı da ortadadır. Türk milleti kendi kaderine el koyduğunda, hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında Aydınlama Devrimlerinin yolunda yeniden inşa etmek hepimizin ortak görevidir. Bu görevi yerine getirirken AKP’nin larvalarına ihtiyacımız yoktur.

24 Ekim 2021

Meriç Köyatası

DOĞRU Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder