18 Mayıs 2016 Çarşamba

HAKKIMDA




Meriç KÖYATASI

9 Mayıs 1957’de İzmir’de doğdu. Öğretmen bir ailenin çocuğudur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de aldı. 1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Büyük bir bankanın müfettiş yardımcılığı sınavlarını kazandı. Tam bankacı olacakken, ani bir kararla İzmir Yeni Asır’da gazeteciliğe başladı.
Muhabirlik, ekonomi servisi şefliği, Yeni Asır bünyesinde çıkartılan günlük ekonomi gazetesi Rapor’un Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1985 yılında davet üzerine İstanbul’a Hürriyet Gazetesi’ne geçti. Ekonomi Servisi Müdürlüğü yaptı. Türkiye’de ilk özel televizyon kanalı Star’ın kurulmasından altı ay sonra, bu kanalda haber bülteni içinde yorumculuk yaptı. Bir süre kendi şirketini kurup haftalık bir ekonomi dergisi çıkardı, reklam ve pazarlama ve piyasa araştırmaları konularında danışmanlık yapan bir şirket kurdu. Bağımsız olduğu dönemde Habertürk Televizyonunda anchorman ve murahhas aza olarak çalıştı. Havuz gazetesi olmadan önce Akşam Gazetesi'nde ekonomi ve siyaset üzerine yazılar yazdı.

Denizcilik ve yelkencilik hobisi nedeniyle, yelken dergileri Yelken Dünyası ve Naviga dergilerinde ve yine Havuz gazetesi olmadan Milliyet Gazetesi'nde denizcilik üzerine yazılar yazdı. Halen,  Tekne, Yelken ve Deniz Kültürü alanında aylık olarak yayınlanan Naviga Dergisi’nde yazıyor. 

Denizle ilgisi: Yürümeye başladıktan hemen sonra yüzmeyi öğrendi. 1987 yılında 7 metrelik ilk yelkenli teknesini aldı. Son 17 yıldır da 14 metrelik bir yelkenlisi bulunuyor. O günden bu güne, iş hayatından fırsat buldukça Türkiye kıyılarını ve yakın Yunan adalarını dolaştı. Son yedi yıldır, yılın yarısını teknesinde dolaşarak geçiriyor. Profesyonel Yat Kaptanlığı ehliyetine sahip. 

KİTAPLARI

Osmanlı İktisat Tarihi ve Osmanlı’daki Ekonomik Yapı perspektifinden bugünkü Türk ekonomisinin yapısal durumunu ve cari açığı inceleyen Ne Olacak Bu Memleketin Hali adlı kitabı üç baskı yaptı. Denizciliğe merak saranlar ve teknede yaşamak isteyenlere rehber niteliğinde Denizde Yaşamak adlı kitabı iki baskı yaptı.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder